Blötdjur

Var iväg idag på lunchen med vovvarna till en sjö i närheten och lät dem leka en massa där. Nona har hittills mest doppat tassarna, men idag var hon ut så hon hade vatten till magen. Med råge. Flera gånger. :) När de stora vovvarna sprang efter sin pinne så fick Nona emellanåt en liten pinne kastad åt sig inte så långt från land. Det tyckte hon var skoj även om det var lite svårt att se pinnen i vattnet. Desto lyckligare blev hon när hon lyckades.








Kan vi åka hem nu matte? Det börjar bli kallt...

Partaj

Har äntligen lyckats ta mig upp till Hundcampus igen. Sista veckan inför sommarlovet nu.
Hade den officiella avslutningsfesten redan igår eftersom vissa imorgon försvinner till Norge för att träna deras....tull eller militär eller vad det nu var.
Vi hade en jättemysig kväll där Hundcampus hyrt en flotte med tillhörande kapten. Vi åkte uppströms på Svartån, hade det mysigt, skålade och tittade på bäver. Grillade och åt jättegott också. Det var så väldigt vacker natur och vi slapp mygg o knott ute på vattnet. :D


Kapten Benny, etologlärare Lars, Uwe och Sanna.


Skeppsklockan ringdes det flitigt i (av undertecknad) till varje skål


Kapten Benny underhöll med historier - den ena mer barnförbjuden än den andra


Ulrika, rektor Lennart, Ulrike och Uwe lyssnar koncentrerat på Kapten Benny


Ett litet fågelhus som flöt på vattnet blev ordentligt utskälld av Elmer


Mmm, vad gott det var! Petter, Lars, Uwe och Sanna njuter


Elmer fick småresterna av fläskfilén ;)

Nu är det dags för etologi-repetition med Lars Fält. Kram på er!

VARMT!!!

Maken till försommar har vi nog inte haft på länge va... Bara för det blir väl den "riktiga" sommaren regnig och trist. Optimisten har talat! ;)

Jag har varit sjuk en hel del på sistone men nu är jag på benen igen och njuter av vädret. Hade lite bakslag i mina tidigare problem, och drog på mig en förkylning lagom tills det första började lösa sig. Låg däckad i nästan en vecka med halsont, snuva, hosta och feber. Allt detta gjorde att jag missade 2 veckor uppe på skolan, men de säger att jag är varmt välkommen upp i sommar om jag vill och känner att jag behöver. Jag ska nog nappa på det, tror jag. Ska undersöka möjligheterna att ta igen etologin när den ordinarie etologi-kursen har sina helger om det jag missat också.

Företaget Hundlycka finns inte mer. Det heter nu istället Wagging Tails och har lagt beslag på en .se-adress! Ingen verkar nånstans heta samma sak, så nu ska jag väl ändå få vara ensam om namnet! Har registrerat det och även skyddat namnet i Dalarna. Nu fattas bara att fixa bankkonto och bankgiro/plusgiro. Sen är det bara att köra igång! Tänkte försöka ha minst en kurs i sommar, två om det går. Och jag tänkte även köra igång lite öppna träningskvällar och "aktiva promenader". Så får vi se vad som händer....

Med Nona går det mesta bra. Just nu ligger hon och tuggar på öronhåret på Smilla, vilken ligger utslagen på sidan och faktiskt blundar under tiden. Hon är världens bästa storasyster! Leker och uppfostrar, vaktar och tar hand om. Och Nona avgudar... :) Kira har också börjat leka med Nona nu, men det är Smilla som är den stora favoriten. Förutom matte då, hon har blivit väldigt fäst vid mig. Går jag ut, även om husse och hundarna är hemma, så sitter hon i hallen och ropar på mig. Så det har vi börjat träna nu, mängdträning på ensamhet ska det bli framöver. Ensamhet är lite överdrivet också, hon kommer alltid ha nån av de andra hundarna hemma hos sig. Jag kan iallafall gå på toa utan att hon skriker, och det börjar funka att ha henne i en del av lägenheten medan jag är i den andra. Så det ska nog snart funka finfint att gå ut utan Nona också. Annars så är hon inne i nån skall-period. När vi är ute ska det mesta skällas ut lite, så det jobbar vi på mest under promenaderna nu.

Igår var jag flitig. Tröttnade till slut på att planera in hundträning som aldrig blir av, eller tränas alltför oregelbundet. Så nu har jag gjort mig ett schema på datorn. Ett förmiddags- och ett eftermiddagspass ska det bli för både Smilla och Nona. Ibland tränar jag Kira också litegrann. Med schemat vet jag precis vad som ska göras, jag kan träna något speciellt mer intensivt men ändå lätta upp med variation. Och framförallt så ser jag väldigt tydligt när det är läge att lägga in en vilodag. Jag började med schemat igår och körde igång träningen därefter på eftermiddagen. Vi åkte ut i skogen och spårade. Eller Smilla spårade och Nona fick för första gången prova på lite spårupptag. De var båda jätteduktiga och hade kul. Kira fick gå ett kort litet spår också, men det var nog för länge sen hon körde det sist för det gick inte alls bra. Nästa gång får hon gå tillbaka till att göra spårupptag så hon kommer in i det igen. I förmiddags fick Nona träna på att inte vara med oss, och Smilla fick träna target och kontakt-övningar. Nu i eftermiddag ska vi åka ut till klubben där Smilla ska köra rallylydnad och Nona ska träna inkallning. Säkert hinns det med lite bus också. Även om Nona blivit kvickare nu så har hon fortfarande ingen chans att hänga med de stora vovvarna. Men det är ingen brist på vilja!


I sommar ska Nona ställas ut för första gången! Inofficiellt i en valpklass, den 20 juli i Hallstahammar. Det ska bli spännande och fram till dess är det mycket stå- och springträning för henne på schemat. Har fått låna ett utställningskoppel av uppfödare Ing-Britt så nu ska det springas i trianglar och fram och tillbaka!
Nona var hem till "gammelmatte" för snart 2 veckor sen och blev ordentligt trimmad för första gången. Hon fick där träffa både en av sina systrar och mamma. Det blev såklart en massa bus, även fast Nona faktiskt kröp för sin syrra i början.

Såhär fin blev man iallafall efter trimningen och såhär fint kan man stå själv nu för tiden! På söndag ska vi tillbaka för att bli lite mer trimmade.


Nästa vecka är det dags för den sista schemalagda veckan uppe på Hundcampus för den här terminen. Vi börjar med en examensfest på måndag för dressörerna som är färdigutbildade nu. Många av dem kommer dock dyka upp på skolan även i höst, så det är inget sorgligt hejdå utan mer "hej så länge". Kul!

Jag säger detsamma - hej så länge!

RSS 2.0