Vyer och åter vyer

Ja, så var jag då på plats nere i Göteborg, på Hisingen hos Alma.
Resan ner gick bra, åkte på eftermiddagen och fick se en underbar solnedgång på vägen.


Har haft ett par intensiva dagar nu på massageutbildningen. Har hittills repeterat förra utbildningens kunskaper, lärt oss om stresspunkter - vad det är, vart de finns och hur man behandlar dem. Vi har också gått igenom hundens skelett och leder, vart på benen alla muskler fäster och hur de jobbar tillsammans i hundens rörelser. Idag tittade vi mycket på våra hundar i rörelse, försökte se rörelsestörningar och därefter gå in och känna med fingrarna om vi även kunde känna vad vi såg. Smilla upptäcktes ha en skada i muskulaturen kring höftleden, inte mer än 3 månader gammal. Jag gissar på att det är nån av alla de gånger hon brallat runt i full karriär på isen i vintras - säkerligen en sträckning. Men nu vet jag ju hur jag jobbar med det för att det ska bli bra igen, så det är bara att rulla upp ärmarna när jag kommer hem igen. Imorgon ska vi avsluta de nya kunskaperna med att lära oss stretcha hund.

Efter dagens lektioner kom jag hem till en picknick-packad Alma. Vi tog med oss Smilla och gick upp på det närliggande Ramberget med utsikt över större delen av Göteborg. Fikade lite, njöt av både sol och utsikt men blåsten fick hem oss lite tidigare än planerat. Mysigt var det dock.


Ikväll blir det tacos, en flaska vin, soffa och Robinson.

hmm

Satte mig för att skriva ett inlägg, men det tog tvärstopp. Vet precis vad jag skulle vilja skriva, men det vill inte ut. Inte än, tydligen.

Ensam, i en väldigt speciell aspekt.

ABDC

Via syrrans blogg upptäckte jag ett amerikanskt program som inte sänds här i Sverige - Americas Best Dance Crew. Och jäklar... Fastnade totalt i säsong 3, och totalförälskade mig i vinnarna Quest Crew. Så jäkla coola!
Tredje veckan hade de tema Britney Spears, och varje crew fick ett specialuppdrag. Quest Crew skulle dansa delar av koreografin med ögonbindel. Och oj oj oj...

 


Jag rekommenderar verkligen att se hela säsong 3, för det fanns många riktigt bra uppträdanden där. Det kan man göra här: http://www.mtv.com/ontv/dyn/dance_crew/series.jhtml

Woops!

Gick ut med hundarna med målet att gå ner och hämta posten - en promenad på ca en halvtimme.
När jag kom tillbaka och tittade på klockan så hade jag varit ute i två timmar!
Det var så skönt, så jag bara fortsatte gå... Och hundarna är ju inte sena att haka på.

Mamma och pappa är fortfarande i Thailand, kommer hem igen på tisdag. Det har varit underbart skönt att vara helt själv, det blev aldrig att jag kände mig ensam som jag trodde att jag skulle göra efter ett tag. På måndag får jag väl börja städa lite. Inte för att jag direkt stökat till, men de kan ju få komma hem till ett åtminstone nydammsuget hem. Även om inte jag stökat till, så finns det ju hundar som lämnar lite hår här och var...

Helgen som var hann jag med 2 bröllop minsann. En bekant från tonåren gifte sig först och 2 timmar senare en av kompisarna från "gänget" jag växte upp med - Stefan fick sin Elli.



Johanna, Anna och jag våldsgästade först det ena och sedan det andra bröllopet i kyrkan. Sen åkte vi vidare hem till Johanna och Roger, proppade magarna fulla med tacos och hade det himla trevligt ihop ett par timmar.

Om knappt 1½ vecka är det äntligen dags att ta nästa steg i massageutbildningen för hund. Återigen åker jag ner till Gbg och ser till att samtidigt hälsa på Anna. Att hon sen låter mig sova hos henne är ju ett stort plus. :)
Den här gången ska massagehelgen handla om:
stretching
stresspunktsbehandling
hundens ytliga muskler
skelett och ledlära
muskelfysiologi
hur man bygger upp hundens muskulatur

Det ska bli riktigt intressant! Jag gillar ju speciellt då stresspunktsbehandlingen eftersom Smilla är som hon är...
Och nu när jag börjat få lite massagekunder så är det ju extra intressant att få ta nästa steg i utbildningen.

Annars så rullar det fortfarande på i företaget. Har äntligen varit hos min rådgivare nu och fått affärsplan och budget genomgått. Han suckade över att jag var som alla andra tjejer - för mesig i min budget. Så nu ska jag försöka göra om den och göra den lite mer realistisk. ;)
Håll tummarna, för det är precis det jag ska sätta mig och jobba med nu. :)


RSS 2.0