Dittan och dattan

Som ni kanske märker så kommer jag inte direkt uppdatera den här bloggen dagligen. I perioder, kanske. Men inte hela tiden. Men ni kan hänga med hjälpligt i mitt liv iallafall. =)

I torsdags fyllde syrran år. Jag vet att hon inte skulle ha fixat nåt speciellt själv, eftersom hon inte fyller jämnt. Så jag och Jörgen tog tag i det istället. Köpte present och bjöd in henne på mat. Grillade hennes favoritgrillmat (första för säsongen för henne) och åt tårta. Magnus med kompis kom oxå över och åt. Magen stod i alla hörn den kunde... Så vi orkade inget annat än att slöspela lite poker (jag vann!). En trevlig och väldigt lagom kväll.

Har fått vara lite piggare en period nu, så jag har lyckats aktivera vovvarna bra när Jörgen jobbat samtidigt som jag hunnit städa sånt man inte städar till vardags. Har vårstädat balkongen oxå, så nu kan man sitta där i solen och njuta, något jag oxå gjort en hel del av. Har rent av fått lite färg i ansiktet...

Jag har börjat cykla med hundarna. Med Smilla så måste man såklart bromsa allt vad tygeln håller, för hon ligger på som värsta travhästen. ;) När man cyklar med hundar på asfalt så ska man inte cykla så fort att hunden galopperar (det är inte ett dugg bra för deras trampdynor), vilket är en lite utmaning med Smilla. Men det går bra ändå. Var ute en sväng med henne idag, körde en lite längre sträcka för första gången (har annars mjukstartat) så nu hann hon faktiskt börja springa normalt brevid cykeln innan vi kom hem igen. ;)
Kira däremot är raka motsatsen. Det är som att cykla i en ständig uppförsbacke med henne, för man måste dra henne framåt... Jag misstänker att hon tycker att det är lite läskigt att springa så nära cykeln (har en springer monterad) för när husse cyklat med henne i vanligt koppel så har det gått alldeles utmärkt. Vi får väl se hur det går med hennes cykelkarriär...

Imorgon ska vi jobba med problemlösning hela dagen på instruktörsutbildningen. Det ska bli jätteroligt! Ska få jobba med problem på våra egna hundar, tillsammans med en kille som till vardags jobbar med problemhundar. Och till råga på allt har de lovat strålande sol hela dagen. :D

Tills vi hörs igen.... *vinkar*

Sol och vår

Vaknade som vanligt av Jörgens väckarklocka eftersom han själv inte vaknar och stänger av den. Kände mig rätt pigg fast klockan bara var åtta, så jag gick upp och klädde på mig. Smilla nappade direkt på morgonrutinen och satte sig vid dörren. Solen sken, det var inte speciellt kallt ute enligt termometern, så jag packade fickorna fulla med boll och godis, tog Smilla och gick ut.

Hennes tass har sett jättebra ut, det är en vecka och en dag sen stygnen togs, så nu börjar hon få röra sig som vanligt igen. Vi gick en lite rejälare runda med fotbollsplanerna som mål. Efter att vissa stissat upp sig över en skällande softis bakom ett staket var vi framme. Jag kastade lite boll och hade dragkamp med Smilla ett tag, så hon skulle få ur sig lite av den där jobbiga energin. När jag tyckte hon var lite mer lagom mottaglig övergick vi till lättsam träning. Jag provade den här gången att lägga bollen tillsammans med kopplet en liten bit ifrån där vi tränade. Smilla varvade momenten med att springa dit och buffa på bollen med nosen, så sugen var hon. Men oxå jättefokuserad på träningen. Körde inte så jättelänge innan jag slutbelönade med boll-lek. Ska nog prova att lägga bollen utanför grinden när vi tränar på planen på klubben. Funkar det bra kan jag ju göra det på tävling oxå.

Nu blir nog Åsa glad när hon läser detta, för jag och Smilla har kommit in på nybörjarkursen i Agility på klubben! Börjar om ca 1½ månad - sista helgen i april. Ska bli jättekul att prova på det på riktigt, får se om tävlingslusten väcks eller inte. I dagsläget har jag den inte riktigt, men jag tror jag ändå kommer provtävla lite iallafall. Det är ju bra att få meriter (förutsatt att det går bra då) tills jag startar upp mitt företag.
Jörgen och Kira kom oxå in, så återigen går vi en kurs ihop. Det finns ju både för- och nackdelar med det, men fördelarna väger nog ändå över. Och nackdelarna innebär ju egentligen bara att vi som förare får jobba lite hårdare och det i sin tur innebär att vi får en hund med säkrare kunskaper.

Om två veckor kör allmänlydnadskurserna igång. Jag ska, tillsammans med en färdig instruktör, hålla i två allmänlydnadskurser under våren. Ska bli spännande, speciellt som säkert hälften av deltagarna är samma som jag hade på valpkurs i våras. Kul att se utvecklingen på hundarna.

Det kommer vara en intensiv hund-vår för både mig och Jörgen. Dels pågår ju allmänlydnadsinstruktörsutbildningen med träffar var och varannan vecka, dels har vi i den utbildningen ett projektarbete som precis nu startas upp (ska följa och hjälpa ett ekipage med allmänlydnadsproblem), sen ska vi träna in ett helt nytt moment på våra egna hundar likväl som träna in momenten i allmänlydnadspasset. Vidare så ska jag ju hålla i två kurser och gå minst en själv, förhoppningsvis två (agility och spår). Och dessutom ska jag ju föreställa student på heltid... Tur att Smilla bara behöver repetera allmänlydnadspasset, vi gick ju efter den när hon gick allmänlydnadskurs.
Men hundgrejerna är ju bara helroliga, det är väl skolan som är lite trist. Men den hamnar faktiskt lite i skymundan nu, jag tänker nog inte lägga ner mer jobb där än att jag klarar poängen, åtminstone poängen csn kräver... Det är ju faktiskt tidsfördriv-plugg den här terminen och nästa.

Nej, nu börjar det minsann bli dags för nästa hundpromenad och sen lite lunch!.
Vinkevink!

Såååå trött.....

....men hade ändå energi nog att starta upp en ny blogg. Har länge bloggat på Lunarstorm men känner mig dels lite väl vuxen för den siten och dels så har inte alla mina vänner tillgång till bloggen där.
Så här är jag! =)

Orsaken till tröttheten idag är att jag och Jörgen tillbringat hela dagen på vår utbildning till allmänlydnadsinstruktörer inom SBK. Idag iakttog vi hundarnas kroppsspråk i vissa valda situationer. Det var väldigt intressant men oxå väldigt uttröttande. Jag trodde faktiskt jag hade koll på hur Smilla skulle reagera i alla situationerna, men men... Hon testade visserligen bara två situationer men i den ena gjorde hon inte som jag väntat mig.. Men det var en bättre reaktion än jag trott, så jag är bara nöjd. :D
Om två veckor har vi nästa träff och då ska vi få arbeta med problemlösning på våra egna hundar. Vi får välja problem själv så jag väljer nog hundmöten med Smilla. Hon stissar fortfarande ur för mycket....

Ujja mig, nu går ögonen i kors snart! Jag får skriva mer en annan dag. =)
Tack och hej!

RSS 2.0