Götteborrrrrrgg!

Sitter här som en smått urlakad disktrasa och ska försöka skriva lite om min helg.
Jag har varit nere i Göteborg och slagit ett par flugor. Har fått se hur Anna har det i sin nya lya, fått umgås lite med henne och samtidigt gått en delutbildning i hundmassage. Har också åkt runt på de flerfiliga motorvägarna och älskat min gps. ;)

Massageutbildningen var en introduktionshelg i ämnet "hundmassage". Efter den följer tre helger till innan man blir diplomerad hundmassör. Den här helgen lärde vi oss grunderna i hundmassage, tekniker och hur det "ska" kännas. Vi har brottats med latinska muskelnamn och dess funktioner, och även pratat om stress hos hundar.
Det hela kändes väldigt proffsigt och vår lärare var otroligt kunnig, tålmodig och pedagogisk.

Väl hemma igen har jag redan anmält mig till nästa steg som även det går i Göteborg. Det är ett par veckor dit, 6 stycken för att vara exakt, så vid det laget ska jag nog ha hunnit smälta den här helgen och all dess korvstoppning.
Den helgen ska vi lära oss om stretching, stresspunktsbehandling, hundens ytliga muskler, skelett och ledlära, muskelfysiologi och om hur man bygger upp hundens muskulatur.

Sen blir det sommar och jag planerar att gå de två sista helgerna i höst sen, så jag blir färdig massör ungefär samtidigt som jag blir färdig beteendeanalytiker vid årsskiftet.

Anna gav mig en perfekt helg, jag hade inte orkat med nån direkt aktivitet utan hon och jag hade en lugn och skön fredagkväll framför National Treasure (som jag tror vi slutligen kom fram till att vi inte sett förrut, inte jag iallafall) med en skål godis och cola i glasen. Lördagkvällen påbörjades också med lugnt softande framför resetidningar för vissa och naturtv för andra. Sen försvann Anna iväg för att agera festsällskap medan jag gosade ner mig ännu djupare i soffan och sippade på lite cider framför melodifestivalen. Rätt låt vann nog, även fast jag inte tyckte att den var bäst. Men i sammanhanget så kommer nog "Hero" ha större chans i Europa.
Nu återstår bara att se om jag bor hos henne nästa massage-helg också, eller om det blir ett besök hos Js halvsyster i Gråbo kanske.

Imorgon åker jag upp till Hällefors för en vecka på skolan igen. Trots att jag är så trött nu så är jag ändå laddad. Där uppe finns ju en massa hundar att massera! :D


RSS 2.0