Avelstik to be :)

Ja, nu har Nona varit på sin första officiella utställning. För att vara godkänd för avel enligt...ja, om det är SKK eller om det är rasklubben vet jag faktiskt inte, men nåt av det iallafall... I alla fall - för att vara godkänd för avel behövs bl.a. ett 1:a pris från en officiell utställning. Detta förstapriset handlar inte om att vara bättre än alla andra på just den utställningen, det handlar om att vara ett "Mycket gott avelsresultat", dvs att överensstämma mkt väl med rasstandarden.
Och se på sjutton, Nona slog till i sin första officiella med ett 1:a pris. :) Fin rosett fick vi oxå.
Skönt att ha det avklarat, nu kan vi ställa utan nån direkt press på oss.

1:a priset gjorde att hon gick vidare till nästa steg - konkurrensbedömningen. Då först tävlar hundarna mot varandra, först tikar mot tikar i samma åldersgrupp och likadant hanar mot hanar.
Här tävlade nog Nona mot äldre hundar (Nona är 13 mån. nu), för hon kom trea av fyra med kommentaren att hon är jättesöt men behöver växa till sig. Så där var den utställningen över för Nona. Nöjd är jag med 1:a priset och Nona skötte sig exemplariskt. :)
Såhär lät hennes skrivna kritik:
"Feminin tik. Bra huvud och uttryck. Fina proportioner. Kroppen behöver utvecklas. Fin svans, välvinklad. Bra päls för sin ålder. Trevligt temp. Rör sig bra." - Kari G Hansen, domare från Norge.

Nästa försök är inte så långt fram i tiden - en till officiell utställning i Västerås den 26:e april.

RSS 2.0