Roligt, roligt!

Nu händer det saker på löpande band, igår fick jag besked om att jag fått beviljat studiemedel i höst. Väldigt skönt med tanke på att jag ägnade våren åt att vara dålig och inte ta ett enda poäng. Men jag har ju också sedan dess skickat in ett förklarande brev med bifogad kopia på läkarintyget.

Det går framåt med medicinen, biverkningarna har i princip slutat göra sig påminda och jag tycker att jag känner mig lite piggare för varje dag. Idag orkade jag faktiskt gå en 30-45 min lång promenad med Smilla, en klar förbättring mot de 10-15 minuter jag max orkat innan. Lagom tills vi flyttat närmare skogen har jag nog ork till de 1-3 timmar långa promenaderna vi brukade ta förut.

Flytten ja.. På måndag skriver vi kontrakt, och sen kör karusellen igång. Jörgen har redan börjat ta hem kartonger från jobbet. Sicken tur att han jobbar på en mataffär... ;)
Jag har bestämt mig för att packa nån kartong om dagen, så jag slipper alltför mycket stress när det börjar dra ihop sig för själva flytten. Det är ju stressen som sänker mig, så allt jag kan göra för att minska det är ju bra.
Oooohhh, jag längtar så efter flytten! Nu vill jag bara härifrån! Jag ser t.o.m. fram emot packandet, ska bli skönt att kunna göra det i lugn och ro, och göra det ordentligt på en gång. De lådor som ska direkt ner i källarförrådet tänkte jag oxå göra en Tina med - skriva upp allt som finns i lådan och sätta nummer på lådan. Så vet man precis var man ska leta om man behöver nåt.

Nä, allt prat om flytten har gjort mig rastlös. Bäst jag går och börjar packa en låda.... :D Kram på er!

Oj oj oj!

Ja, nu har det hänt saker sen sist...

Jag har börjat äta den antidepressiva medicinen nu, är väl inne på min 7:e dag idag. Har fått ett antal av biverkningarna - illamående, muntorrhet, yrsel, sömnighet, svettningar och huvudvärk. Har dock fixat till tidpunkten jag tar tabletten varje dag, så nu tar jag den precis innan jag går och lägger mig. Så jag sover bort det mesta av biverkningarna iallafall. Har i övrigt varit riktigt däckad också, mest legat hela dagarna, knappt orkat stå på benen. Igår vaknade jag dock relativt pigg, så pigg att jag lyckades ta en dusch för första gången på flera, varma, svettiga dagar. Det var sååå skönt! Lyckades faktiskt vara på benen större delen av dagen sen också! Vilket säkert berodde på den andra stora nyheten......

.....vi ska flytta i höst! Äntligen! Är så trött på att bo på en byggarbetsplats, trött på den höga hyran, trött på att vakta bilen när fotbollsmatcherna tar slut, trött på hyresvärdarnas ovälkomnande attityd... Nu kommer vi flytta till en större lägenhet, för mindre pengar. Dock kommer jag sakna tvättmaskinen och tumlaren... Men det dyker nog upp nån sån hos oss i framtiden. På det nya stället finns dessutom en stor park bakom huset, och skogen finns inom gångavstånd, så det blir bättre för hundarna. Och jag trivs bättre med mer grönt.
Är ni nyfikna på planlösning och lite info, så kolla här.

Dags att promenera vovven lite. Jag orkar bara de korta promenaderna än så länge, och Jörgen får rycka in även för dem ibland. Men idag orkar jag! Kram på er.

Livstecken

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade här... Men jag har varit sämre igen en period och mer basala saker har fått prioriterats.

Jag har iallafall varit till doktorn och fått diagnosen "depression". Inte då en själslig sådan utan en kroppslig. Men den medicineras på samma sätt, med antidepressiv medicin. Efter inväntan av diverse provresultat så är jag nu snart redo att börja ta medicinen. Vilket kommer innebära att jag blir däckad igen i ett par veckor, men sen hoppas vi att jag ska bli bättre än nu.

Med Smilla är allt bra. Vi tränar på köksgolvet några minuter nästan varje dag, det har i princip varit den träning jag orkat med på sistone. Men det är bättre än inget, och ett ypperligt tillfälle att börja öva in nya moment. I höst ska jag hålla i Rallylydnadskurs och hjälpa till på en Allmänlydnadskurs. Jag är också färdig Allmänlydnadsinstruktör nu, blev det innan midsommar. Sen är jag ju då också Rallylydnadsinstruktör. Det ska bli spännande att hålla första kursen i det... Så vi hoppas verkligen att medicinen kommer hjälpa.

I helgen lämnade jag och Jörgen bort våra älsklingar till mina föräldrar. Vi skulle på bröllopsfest i Falun och det var inte riktigt ett bra tillfälle att ha med hundar på. Speciellt inte då det fanns katter där... Festen var storslagen och extremt trevlig. Avslappnad och bara bra människor. Jag tyckte Jörgen gjorde sig speciellt bra med en liten ettårig pojke på armen. ;)

Tyvärr känns det i kroppen att det var full rulle i helgen, jag är INTE pigg idag... Ska gå och lägga mig en stund. Kramar till er alla!

RSS 2.0