Nona

Får jag presentera.......... NONA!
image7
Den här lilla tjejen blev det alltså som slutligen fick flytta hem till oss. ElleBell´s Korona, kallad Nona.
Vi hämtade henne förra fredagen - samma dag hon fyllde 8 veckor. Nu är hon alltså ungefär 9½ vecka gammal.
Första veckan hemma har gått bra, jag går upp 1-2 ggr per natt och tar ut henne. Hon är en äkta dvärgschnauzer och visar redan sin kaxiga och framåt sida. Vi misstänker att det kommer bli hon som styr hushållet hundarna emellan framöver.
Nona och jag har nu börjat träna på att hon ska veta vad hon heter, kunna gå i koppel och även att stå på kommando. Eftersom hon ska ställas ut så lär jag in "stå" före "sitt" och "ligg". Vi miljötränar också för fullt. Tyvärr levererades hon med mjällkvalster, så hon får inte träffa så jättemånga andra hundar. Smittorisken är dock inte så stor gentemot vuxna hundar, så några sådana har hon fått nosa på utomhus. Och självklart tränar vi också på rumsrenheten... :)

I lördags tog jag med mig alla hundarna och åkte hem till föräldrarna över dagen för att visa upp Nona för dem. Såhär kan det se ut när man försöker ta vårbilder på en valp:
image8
image9
image10
Ja, ja... *suckar* Skrattade gott gjorde vi iallafall.

Fler bilder och några videosnuttar på Nona finns här.

Valpyra

Det har gått undan, på fredag hämtar jag en liten valp hos uppfödare Ing-Britt. Hon ringde mig i torsdags med en förfrågan om jag ville bli fodervärd. Jag funderade en dag och tackade ja på fredagen. I söndags var vi dit och hälsade på valpkullen. 6 stycken svarta små dvärgschnauzrar, alldeles bedårande söta! 3 av dem är aktuella för min del och Ing-Britt skulle bestämma sig för vilken av dem imorgon torsdag. Så vi får se... Jag gillar alla tre, så det spelar ingen roll för mig. En av dessa tre blir det:

image6

En tik blir det iallafall och hon kommer heta ElleBells Korona i de officiella papprena. Jag kommer dock förmodligen kalla henne för Nona (namnet på en av den romerska mytologins gudinnor, nämligen graviditetens gudinna). Tanken är ju att Nona ska bli mamma till åtminstone två kullar, eftersom det är reglerna för fodervärdskap. Jag betalar ingenting för valpen mot att uppfödaren får ta två kullar på tiken.

Är äntligen uppe på skolan igen. Sist jag skulle ha varit här blev jag sjuk.. :( Men nu är jag igång med nya tag igen. Det är en händelserik vecka, större delen av gänget är iväg till Norge och jobbar lite där med ett gäng lärare, så vi är bara 3 elever kvar på skolan. Detta betyder att vi får rätt mycket uppmärksamhet och vi får välja ganska fritt vad vi vill jobba med. Har tränat lite anti-jakt, personsök, hundmöten, torrträning på att dra släden (läskig sak man testar vovvarna på) och så har vi såklart haft en massa etologi. Den här veckan handlar om rädslor i huvudsak.
Imorgon kommer ett ekipage som vill ha hjälp med ett problem. För första gången håller vi elever i huvuddelen av testerna. Jag ska t.ex. dra släden samt ställa frågorna i intervjudelen. Ska bli skoj att få prova mer "på riktigt".

Men jag kan ändå inte låta bli att längta mest till fredagen... Vill få hem min lilla valpis nu! :)

RSS 2.0