Kajsa!

Idag var jag och hundarna iväg och hälsade på klubbkompisen Ann, hennes hundar men framförallt hennes nya lilla 6 veckor gamla bebis Kajsa!
Hon var väldigt söt och tittade med ofokuserade ögon på sin nya, mjuka gose-vovve medan mamma Ann oh-och-ah:ade över en liten änglatavla.
Medan Kajsa fick sin plötsligt påkomna hunger mättad så tävlade de övriga djuren (en perserkatt, Anna - jag kunde inte låta bli att tänka på Gulliver) - en mycket hårig katt och en om möjligt ännu hårigare collie - om att sitta i mitt knä och få odelad uppmärksamhet. Tur att collien i fråga är ganska liten för sin ras... ;) Mysigt värre var det iallafall!

Nona fick komma ut ur bilen och hälsa på sina gamla bekanta - den håriga Myran först, som blev glad till en början men ganska snart tyckte att den här ungdomen var lite för skuttig på sina unga ben. Så Myran fick snart gå in igen och den yngre och betydligt mer leksugna Moa fick komma ut. Hon är lite yngre än Nona, men ändå större. En korthårig collie med en hel del spring i benen. De hade tokrus efter varandra ute på gården - helt obekymrade om att halva gårdsplanen var en isgata.
Ann och jag gick snart in för att fika och lämnade unghundarna springandes ute på den inhängnade gården. Efter att Nona kommit över sin separationsångest över att matte försvann så sprang de istället runt och dels busade och dels hittade på otyg. Moa har kommit på att man kan hoppa över staketet, något som Nona inte har en chans till pga sin ringa storlek. Så ett par gånger fick Ann gå ut och lyfta in Moa igen. När det var dags för mig att åka hem igen så fanns inte nån av hundarna på gården. Däremot hörde vi ganska direkt ett himla oväsen från andra sidan huset. Där stod Nona och Moa och skällde ut en stackars häst som klippte nervöst med öronen och kastade lite med huvudet.  Tydligen hade även Nona hittat nåt sätt att ta sig ut från gården.... ;)

Jaja. Roligt hade de och trötta blev de! Det hör väl lite ungdomen till att hitta på hyss också.. :)

Imorgon ska Nona iväg och bli fin i pälsen. Om 10 dagar är det dags för utställning så nu är det hög tid att trimma till frisyren tills dess. Kommer nog upp nåt kort imorgon. :)

Kommentarer
Postat av: Sayo

busungar! :D

2009-01-27 @ 22:24:45
URL: http://sayo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0